Ingeri de zapada

Distactie nevinovata pe dealurile Japoniei

       Hibernarea nu este o optiune prea populara in Shizukuishi, Japoni. An de an, la inceputul lui februarie, pe dealurile de fildes ale oraselului poposesc carduri de iubitori de iarna, veniti la festivalul Zapezii Iwate, care dureaza o saptamana. Aici puteti sa vedeti sculpturi de gheata detaliate si sa incercati delicii locale, ca mielul la gratar si o bautura dulce din orez fermentat, puteti sa va infierbantati in curcubeul de lumini ale artificiilor de seara si, fireste, puteti sa va jucati in zapada.
       Masami Murokka din Iwate, fotograf japonez si membru al comunitatii Nationa Geographic Fotografia Ta, a surprins imaginea aceasta cu copii infofoliti in haine viu colorate, care se dau cu sania pe una dintrepartiile inzapezite de la ferma Koiwai.
         Ce ne palce la imaginea aceasta? paleta vesela, in culori reci, a distractiilor copilaresti imi face pofta sa ies afara la joaca. Copiii, pete de culoare risipite prin zapada, nici nu-si dau seama ca aventurile lor iernatice au fost imortalizate ca in gheata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu